Poliţia Locală a Municipiului Sibiu

0369-911

Anunţuri şi evenimente

Poliţia Locală Sibiu a aplicat 576 de amenzi în perioada 14 – 28 martie

04.04.2016

Bilanţul activităţii de patrulare a agenţilor Poliţiei Locale Sibiu în ultimele două săptămâni ale lunii martie s-a încheiat cu 576 de amenzi în valoare de 191.875 lei. Vă prezentăm o scurtă detaliere referitoare la tipul de contravenţii constatate:

CONTRAVENŢIILE ÎN DOMENIUL CIRCULAŢIEI ŞI PARCĂRII rămân cele mai numeroase - 465 în total. Dintre acestea:

Un număr de 281 de amenzi au fost aplicate pentru accesul, staţionarea sau circulaţia pe trotuar. Pentru pătrunderea în zonele unde accesul este interzis au fost întocmite 25 de procese verbale, alte 25 de persoane fiind amendate pentru blocarea căilor de acces prin parcarea neregulamentară. Aproape 50 de persoane au fost amendate pentru că au parcat în zona indicatorului “Oprire interzisă”. Douăzeci şi unu de contravenienţi au fost identificaţi după ce au parcat pe trecerile de pietoni sau în zona acestora. Şase persoane au fost amendate pentru că au parcat în intersecţii, iar doi proprietari de vehicule au parcat în staţii de autobuz şi de aceea au primit amendă. Trei conducători auto au ales să parcheze pe pistele pentru biciclişti, iar agenţii Poliţiei Locale au constatat contravenţia şi au aplicat amenda corespunzătoare. Alte 50 de persoane au fost amendate pentru că au parcat în locuri cu folosinţă exclusivă ( spre ex: în staţii de taxi, pe locurile destinate persoanelor cu handicap). O persoană a fost amendată pentru circulaţia pe drumuri publice cu căruţa. Doi pietoni au fost amendaţi pentru traversarea străzii în mod neregulamentar.

DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII. În acest domeniu au fost aplicate 13 amenzi pentru executarea sau desfiinţarea unor construcţii fără autorizaţie sau fără a fi respectată documentaţia avizată. Şapte amenzi au fost aplicate proprietarilor care nu şi-au îngrijit imobilul în mod corespunzător.

CONTRAVENŢII ÎN DOMENIUL ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

În perioada analizată a fost înregistrat din nou un număr mare de amenzi aplicate persoanelor care apelează la milă publică în mod repetat. Un număr de 17 procese verbale au fost încheiate pentru această contravenţie, în perioada precedentă fiind aplicate 18 astfel de sancţiuni.

Opt persoane au fost amendate pentru consum de alcool. Câte o persoană a fost amendată pentru următoarele contravenţii: adresarea de ameninţări şi injurii, tulburarea liniştii publice şi refuzul de a se legitima.

CONTRAVENŢII ÎN DOMENIUL GOSPODĂRIRII DOMENIULUI PUBLIC

Amplasarea de afişe publicitare în alte locuri decât pe panourile speciale – 15 amenzi Amplasarea de construcţii provizorii fără autorizaţie – o amendă Arderea de resturi vegetale şi deşeuri menajere – o amendă Comerţul neautorizat în zona pietonală a pieţei agro-alimentare – 13 amenzi Creşterea animalelor mari în oraş – 6 amenzi
Depozitarea de gunoaie sau moloz pe domeniul public – 3 amenzi Diminuarea carosabilului sau trotuarului prin rampe, comerţ neautorizat – 7 amenzi Comerţul fără a deţine documente de autorizare – 9 amenzi Păstrare curăţeniei la locul de depozitare a gunoaielor – o amendă

Poliţia Locală Sibiu a aplicat 576 de amenzi în perioada 14 – 28 martie