Poliţia Locală a Municipiului Sibiu

0369-911

Anunţuri şi evenimente

Containerele de pe Fabricii, păzite de Poliția Locală

25.08.2016

Primăria Sibiu se vede nevoită să monteze un sistem de monitorizare video în această zonă. Până ce sistemul va fi funcțional, un echipaj de Poliție Loacală păzește ghenele. Mobilier vechi și resturi din construcții sunt aruncate frecvent aici, iar locuitorii din zonă au depus nenumărate plângeri către autorități.

Poliția Locală Sibiu a ajuns în situația să păzească non stop ghena de gunoi de pe strada Fabricii, din cauza gunoaielor nemenajere care sunt aruncate aici și care transformă zona într-un adevărat focar de infecție. În scurt timp, aici va fi instalat un sistem de supraveghere video. Și la ghenele de gunoi de pe străzile Aurel Popa și Hațegului vor fi instalate sisteme de supraveghere video, din aceleași motive. ”Primăria Sibiu și Poliția Locală Sibiu au primit numeroase sesizări din partea cetățenilor din zona străzii Fabricii cu privire la faptul că deșeurile menajere nu sunt aruncate în containere de către locatari, că în acest punct de colectare se depozitează mai ales alte deșeuri decât cele menajere, precum reziduuri din constructii si mobilier vechi și că zona a devenit cel mai mare focar de mizerie din Sibiu. Din acest motiv, în dou„ astfel de zone din oras se vor monta sisteme de monitorizare video, fondurile fiind aprobate în ședința Consiliului Local din data de 25 august 2016.
Până la amplasarea acestui sistem, Poliția Locală a decis amplasarea unui echipaj în această zonă pentru monitorizare și pentru a descuraja cetățenii care nu înțeleg să depoziteze corect deșeurile”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu. Se pare că un sibian s-a adresat instanței și a obținut chiar și o sentință prin care autoritățile sunt obligate să păzească zona pentru ca sibienii să nu mai arunce gunoaie în afara containerelor. Situația ne-a fost semnalată de un sibian contrariat de faptul că Poliția Locală trebuie să păzească în permanență această zonă.

Foto: Bogdan B.

Articol scris de Sorana Maier in ziarul Tribuna din 25 august 2016.

LINK LA ARTICOL

Containerele de pe Fabricii, păzite de Poliția Locală